Strand in Utrecht

Voor een heerlijk strandbad hoef je niet naar de kust te rijden, op het strand van Down Under, nabij Utrecht, is het heerlijk vertoeven! Wil je weten of het strand open is? Bekijk dan onze webcam (groene vlag is open, rode vlag is dicht).

Openingstijden

Laagseizoen (mei, juni en september)

Geopend op: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, mits het weer dit toelaat én de groene vlag hangt (check live feed of de groene vlag hangt),

Standaard gesloten op: maandag, dinsdag en donderdag (m.u.v. feestdagen).

Hoogseizoen (juli en augustus)

Elke dag geopend van 10:00 tot 19:00 uur mits het weer dit toelaat én de groene vlag hangt (check live feed welke of de groene vlag hangt).

Stadsstrand nabij Houten en Nieuwegein

Je vindt dit stadsstrand aan de rand van Utrecht en op vijf minuten rijden van de snelwegen A2, A12 en A27. Het ruime strand aan de Laagravense plas is echt een familiestrand en heeft verschillende faciliteiten, speeltoestellen voor de kids en heerlijk helder water waar je in kunt zwemmen. Onze lifeguards houden alles goed in de gaten.

Naast zwemmen in de Laagravense plas kunnen kinderen hun energie kwijt op de speeltoestellen op het land.

Wist je dat er ruimte is voor c.a. 3.000 bezoekers? Daarnaast hebben we 650 parkeerplaatsen en is er voldoende ruimte voor fietsen. En krijg je trek tijdens je stranddag? Geen probleem! Speciaal voor onze strandgasten is er in het complex van Down Under een snackluik aanwezig. Hier kan je lekkere snacks, hand ijsjes en verkoelende drankjes halen.

Veelgestelde vragen over ons strand

 • Is er voldoende schaduw op het strand?
  Er staan bomen op het strand die schaduw geven, maar je kunt ook een parasol huren voor € 7,50,- per stuk waar je op het strand gebruik van kunt maken.
 • Kan ik een abonnement nemen voor het strand?

  Jazeker! Voor het abonnement geldt een tarief van € 55 per persoon en € 35 voor kinderen t/m 5 jaar. Je kunt het abonnement kopen bij de entree.

 • Kan ik ook het strand op met slecht weer?

  Nee, het strand is alleen geopend op de dagen wanneer het weer dit toelaat, check onze live feed of de groene vlag hangt.

 • Kan ik van te voren reserveren voor het strand?

  Nee, dit is niet nodig. Je kunt een toegangskaartje kopen bij de entree.

 • Zijn honden op het strand toegestaan?

  Alleen hulphonden zijn toegestaan op het strand.

Groene en rode vlag

Het strand van Down Under is geopend indien de groene vlag hierboven wordt weergegeven.

Het is niet mogelijk om van te voren een plek te reserveren voor het strand. 

Als de groene vlag hangt is er nog voldoende plek, als de rode vlag hangt is het strand vol en heeft het geen zin meer om naar het strand toe te komen.

SUPPEN IS HOT

De watersporthype van dit moment is leuk en vooral ook makkelijk te leren! Balanceer op het board en maak er een full-body workout van door je buik-, billen- en beenspieren goed aan te spannen.

Lijkt het jou ook heerlijk om over het water te paddelen? De stand up paddle boards zijn voor € 20,- per uur te huur bij de kassa van het strand. Het is niet mogelijk om SUP boards van te voren te reserveren.

Tarieven

 

Product Prijs
Dagkaart volwassenen € 5,50 p.p.
Dagkaart kinderen t/m 5 jaar € 3,50 p.p.
Abonnement volwassenen € 55 p.p.
Abonnement kinderen t/m 5 jaar € 35 p.p.
Ligbed (huur) € 7,50 per stuk
Parasol (huur) € 7,50 per stuk
SUP board (huur) € 20 per uur
Zwembandjes € 7,50 per stuk

Je kunt met pin betalen bij de entree.

Blijf je eten?

Heb je na een heerlijke dag zonnen op het strand trek gekregen? In het restaurant van Down Under en op ons ruime terras kun je terecht voor lunch en diner. Bekijk onze menukaart en vergeet niet te reserveren.

LAAT JE ADVISEREN DOOR EEN VAN ONZE COLLEGA’S

Heb jij vragen over ons mooie strand?

Laat jouw gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen contact met je op.