Dit kan allemaal weer: de leukste activiteiten voor een dagje uit!

Update 1 november 2020: Vanwege de aanhoudende maatregelen en reeds geplande verbouwing is het helaas niet mogelijk om tot 15 februari 2021 activiteiten te boeken.

Heb jij zin om wat leuks te doen? Bij Down Under is het weer mogelijk om te genieten in het restaurant, op het terras en van de leukste activiteiten op het water of op het land! Bekijk hier welke activiteiten je op dit moment allemaal bij Down Under kunt doen. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Beginnersles wakeboarden €65,00 per uur

Wil jij leren wakeboarden? Down Under biedt een wakeboardles voor beginners aan. Je begint op de kleine baan en binnen de kortste keren heb je de techniek van het wakeboarden onder de knie!

Tuben €18,50 per persoon

Speciaal voor onze jonge bezoekers hebben we een hele spannende activiteit: tuben! Neem plaat in de snelle, maar veilige, rubberen band en zoef over het water heen. Als dat geen stoere activiteit is voor een dagje waterplezier!

Voetgolf vanaf 9,50 per persoon

Deze geweldige activiteit is een combinatie van voetbal en golf en vindt plaats op de vernieuwde 9 holes baan van Down Under. Je trapt de voetbal vanaf de aftrap richting de vlag die de hole markeert. Het aantal pogingen wordt net als met golf / midgetgolf genoteerd zodat je een onderlinge wedstrijd kunt houden. Voetgolf is een activiteit voor jong en oud en voor mannen én vrouwen. De obstakels op het terrein maken het spel nog uitdagender voor iedereen. Daarnaast is het bij dit spel gemakkelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Beachvolleybal €25,00 per veld

Zin in een potje beachvolleybal? Bij Down Under hebben we vier professionele velden en alle benodigde materialen.

SUP’pen €15,00 per uur

Genieten op het water! Bij Down Under kun je ook SUP’pen. SUP’pen is hot én een hele goede full-body work-out. Vanwege de maatregelen kun je één sup per persoon huren en verhuren we maximaal 10 sups tegelijkertijd.

Waterskiën €28,00 (ex materiaal)

Waterskiën is een uitdagende en bruisende sport. Met snelheden van wel 30 km per uur word je over het water getrokken. Vanwege onze maatregelen kunnen we je op dit moment geen fysieke hulp bieden bij de start. Daarom raden we beginners aan eerst een beginnersles te nemen. Voor het waterskiën gelden tijdslots van 2,5 uur voor maximaal 2 personen.

Kneeboarden €28,00 (ex materiaal)

Kneeboarden is een leuke activiteit voor jong en oud. Je zit met je knieën op het board en dus veel lager op het water, hierdoor stuur je niet met je voeten maar met je lichaam. Kneeboarden is over het algemeen gemakkelijker dan waterskiën of wakeboarden, hierdoor is dit de perfecte activiteit om de baan te leren kennen! Ook hierbij kunnen we je op het moment geen fysieke hulp bij de start bieden, dus we raden beginners aan eerst een beginnersles te volgen. Voor het kneeboarden gelden tijdslots van 2,5 uur, voor maximaal 2 personen.

Wakeboarden €28,00 (ex materiaal)

Wakeboarden is een zeer populaire sport. Je staat met beide benen op een board en laat je voorttrekken door de kabelbaan. Er kunnen snelheden bereikt worden van wel 30 km per uur! Ben je een beginner? Dan raden we je aan eerst een beginnersles te nemen. Ook bij het wakeboarden kunnen we je nu geen fysieke hulp bieden bij de start. Voor het wakeboarden gelden tijdslots van 2,5 uur, voor maximaal 2 personen.

Bodyboarden €18,50
Trotseer de golven met je bodyboard! Indoor bodyboarden is een leuke waterattractie voor jonge én beginnende waterratten. De wavesurfer spuit water met een hoge snelheid tegen een schuin oppervlak. Het resultaat is een golf waarop je kunt bodyboarden. Knielen, liggen óf fantastische tricks oefenen; jij bepaalt! Heb jij de juiste balans voor bodyboarden? Iedereen is vanaf 1 augustus weer van harte welkom op de wavesurfer!

Indoor surfen € 32,50
Indoor surfen is unieke waterattractie voor jong en oud, beginners en pro’s! De indoor sport groeit dan ook sterk in populariteit in Nederland. Met een snelheid tussen de 30 en 70 kilometer per uur wordt er water tegen een schuin oplopend vlak gespoten. Hierdoor ontstaat er een kunstmatige golf waar je heerlijk op kunt surfen. Niet alleen kan je proberen zo lang mogelijk op de golf te staan, ook kan je coole tricks laten zien!

Strand
Voor een heerlijk strand hoef je niet naar de kust te rijden, op het strand van Down Under, nabij Utrecht, is het heerlijk vertoeven! Zo is er een strandbad met helder water en zijn er verschillende horecamogelijkheden. Er is gedacht een de kids: op de ligweide staan veel (vernieuwde) speeltoestellen. Onze lifeguards houden alles goed in de gaten. Je vindt dit stadsstrand aan de rand van Utrecht en op vijf minuten rijden van de snelweg A12 en A27. Op zonnige dagen met temperaturen boven de 22 graden (en als de groene vlag hangt) is het strand van Down Under geopend.

Wakeboard camps
Lekker 5 dagen lang kamperen naast de kabelbaan en elke ochtend twee uur les. Naast wakeboarden in de middagen veel andere gave activiteiten doen zoals de wavesurfer, longboarden, jumpsquare en ga maar door. Kortom, tijdens deze camps beleef je de ultieme cable-rat lifestyle! Iedereen van 12 tot en met 17 jaar is van harte welkom tijdens de camps op:

 • 2 t/m 7 augustus 2020 (alleen voor 15 t/m 17 jaar)
 • 9 t/m 14 augustus 2020
 • 16 t/m 21 augustus 2020
 • 23 t/m 28 augustus 2020

Restaurant & terras
Het restaurant en het aangrenzende terras zijn iedere dag vanaf 10.00 uur geopend. De keuken is tot 21.00 uur geopend. Klik hier om een reservering te plaatsen. Reserveren is niet verplicht maar wel aan te raden.

Het grootste terras van Utrecht
Voor de beachclub hebben een terras gemaakt, en wel het grootste terras van Utrecht! Met de afmeting van een voetbalveld biedt het terras van Down Under genoeg ruimte voor iedereen om de hele zomer lang te genieten van een heerlijke lunch of diner op anderhalve meter afstand. Eenmaal buiten is er een bar waar je drankjes en eten kunt bestellen en is er een echte buitenkeuken. En dat allemaal met uitzicht op de watersporters op de Laagravense plas!

Het grootste terras van Utrecht is elke week van donderdag t/m zondag geopend. Er is een springkussen voor de kids en op vrijdag en zaterdag een live DJ die heerlijke achtergrondmuziek verzorgt.

Benieuwd naar alle maatregelen die we hebben genomen? Deze én alle veelgestelde vragen lees je terug op deze pagina.

Het laatste nieuws in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Down Under!

Het laatste nieuws in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Down Under!

Laatste nieuws

 • Local HERO contest
  Local HERO contest

  Local HERO contest

  Op 24 september is het weer tijd voor de Local Hero Contest. Deze LOCAL ONLY wedstrijd bestaat uit 4 categorieën. In alle categorieën zijn er leuke prijzen te winnen! We starten de dag met een gezamenlijke warming up en sluiten af met een gezellige BBQ voor iedereen die meedoet + partners, familie, kinderen, vrienden, fans etc. Ben jij erbij!?

  Lees meer
 • Wakeboarden voor ladies only!
  Wakeboarden voor ladies only!

  Wakeboarden voor ladies only!

  Speciaal voor meiden die willen leren wakeboarden of hun tricks willen verbeteren organiseert Down Under Ladies Nights! Je gaat twee uur lang wakeboarden en leert precies hoe het moet.

  Lees meer
 • Circus voor het kind strijkt neer bij Down Under
  Circus voor het kind strijkt neer bij Down Under

  Circus voor het kind strijkt neer bij Down Under

  Stichting voor het kind zet zich in voor kwetsbare kinderen en organiseren zondag 25 juni Circus voor het kind bij Down Under. Kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben, maken een onvergetelijke dag mee tijdens Circus voor het kind; een voorstelling vol verwondering, avontuur en plezier!

  Lees meer