Beginner of pro, binnen no time scheur je over het water van ons cablepark in Nieuwegein!

Down Under beschikt over state of the art banen die voor riders van elk niveau uitdaging bieden.

Op het cablepark van Down Under, nabij Utrecht, kun je wakeboardenkneeboarden en waterskiën. De grote baan beschikt over een grote kabellijn met een lengte van 720 meter die 10 meter boven de zuid plas zweeft. Vanaf het startpunt trekt de kabel linksom je rond de gehele plas.

720 meter lange cableway

Down Under beschikt over unieke watersportfaciliteiten! De 720 meter lange ‘cableway’ op de Laagravenseplas maakt het mogelijk om aan een kabel te (leren) wakeboarden, waterskien of kneeboarden. Regelmatig zijn er leuke en leerzame clinics waarvoor je jezelf kunt aanmelden.

Leren wakeboarden

Voor iedereen die wil leren wakeboarden is er de Sesitec 2.0, het eerste twee mast-systeem van de Benelux. Op deze rechte kleine baan kun je onder begeleiding leren wakeboarden en het biedt ook aan pro’s de gelegenheid om te trainen of hun skills te oefenen.

Agenda Cablepark

Regelmatig organiseren we leuke clinics. Van een beginner clinic tot ladies night en kidsclub. In de zomer organiseert Ripstar ook wakecamps voor jongeren, een week lang plezier op het water met leeftijdsgenoten!

 • Kidsclub voor beginners
  Kidsclub voor beginners

  Kidsclub voor beginners

  Tijdens de kidsclub beginnen de kids met waterskiën en kneeboarden. In 4 lessen op zondagochtend leren zij wakeboarden!

  Lees meer
 • Ladies night
  Ladies night

  Ladies night

  Tijdens deze avonden zijn mannen ‘helaas’ niet welkom en is het dus echt ‘ladies only’! Iedere sessie sluiten wij feestelijk af met een hapje en een drankje.

  Lees meer
 • Beginner clinic wakeboarden
  Beginner clinic wakeboarden

  Beginner clinic wakeboarden

  Altijd al willen leren wakeboarden? Dit is je kans! in juni en september worden bij Down Under op zaterdagochtend beginner clinics wakeboarden gegeven.

  Lees meer
 • Down Under Cable Master 2* IWWF Event

Cableway

Down Under beschikt over zeer moderne banen die voor riders van elk niveau uitdaging bieden. Alle obstakels in het Cablepark zijn van Unit Parktech, dé marktleider op het gebied van obstakels.

Er zijn 8 lijnen (meenemers) zodat er een optimale roulatie is! In het water liggen 16 uitdagende obstakels, het gebruik van obstakels is weer een leuk stapje verder. Wil je precies zien welke features er liggen op ons Cablepark?

De tofste wakeboarduitrusting

Heb je een nieuw wetsuit, board, bindingen, helm of impactvest nodig? Kom gerust langs onze shop!

Wij hebben producten van merken als Protest, Follow, DUP, Slingshot, en Liquid Force. We helpen je graag met het uitzoeken van een wetsuit of geven advies over bindingen en wakeboards. Uiteraard hebben we buiten de grote hardware om ook allerlei accessoires, denk hierbij aan wax, veters, zonnebrillen, zwembroeken en handdoeken.

Openingstijden cablepark

Het cablepark is weer geopend! De agenda van 2023 vind je hier.

Wil jij de hele zomer los op het cablepark? Koop dan een 10-rittenkaart of seizoenkaart.

LAAT JE ADVISEREN DOOR EEN VAN ONZE COLLEGA’S

Wil je meer weten over het cablepark of onze wateractiviteiten? Ons team helpt je graag met de antwoorden op jouw vragen!

Wil je meer weten over ons Cablepark of heb je een vraag?

Laat hieronder jouw bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.